Prací prostředky: jak vybrat nejlepší pro citlivou pokožku

Prací prostředky: jak vybrat nejlepší pro citlivou pokožku

2. February 2024Petra Doubková

Pokud máš citlivou pokožku, výběr správného pracího prostředku může být klíčový pro tvůj každodenní komfort. Mnohé běžné prací prostředky obsahují složky, které mohou vyvolat alergické reakce nebo podráždění. Abychom ti pomohli v této složité volbě, přinášíme ti několik tipů, jak najít prací prostředek, který bude šetrný k tvé pokožce a zároveň efektivně vypere tvé prádlo.

1. Hledej prostředky bez parfémů a barviv


Pro citlivou pokožku jsou nejlepší volbou prací prostředky bez přidaných parfémů a barviv. Tyto látky jsou častým zdrojem alergických reakcí a mohou způsobovat podráždění. Vyhledávání produktů s označením "pro citlivou pokožku" nebo "hypoalergenní" může být dobrým vodítkem.


  • Minimalizuje riziko alergických reakcí: Omezení expozice potenciálním alergenům je klíčové pro osoby s citlivou pokožkou.
  • Šetrné k pokožce: Vyhýbání se těmto složkám může snížit riziko podráždění a zajistit pohodlí po celý den.
  • Bezpečné pro celou rodinu: Tyto produkty jsou často vhodné i pro dětské oblečení a pokožku, což z nich činí výbornou volbu pro domácnosti.

Tip od nás: Kromě výběru šetrných pracích prostředků doporučujeme praní obohacovat o EcoHaus prací papírky, které jsou bezpečné pro citlivou pokožku a přidávají oblečení jemnou, přírodní vůni bez použití agresivních chemikálií.

Náš výběr pro tebe: najdi svou ideální vůni

2. Produkty speciálně pro citlivou pokožku


Trh nabízí řadu pracích prostředků vyvinutých specificky pro potřeby citlivé pokožky. Tyto produkty procházejí důkladným dermatologickým testováním a jsou formulovány tak, aby minimalizovaly riziko jakýchkoli alergických reakcí. Nejenže jsou šetrné k pokožce, ale také chrání strukturu a barvu oblečení.

  • Minimalizace alergií: Speciální složení snižuje riziko alergických reakcí.
  • Šetrnost k oblečení: Kromě ochrany pokožky chrání i látky před poškozením.

Tip od nás: Prací papírky EcoHaus, určené i pro citlivou pokožku, jsou výborným doplňkem k těmto prostředkům. Neobsahují žádné potenciálně dráždivé chemikálie a jsou ideální pro každodenní praní citlivého oblečení.

"Minimalismus není o tom mít méně, ale o tom mít více prostoru pro to, co je skutečně důležité."

Bea Johnson

3. Vyhnout se agresivním chemikáliím


Při výběru pracího prostředku je důležité vyhnout se produktům, které obsahují agresivní chemikálie, jako jsou fosfáty, chlór, nebo silné povrchově aktivní látky. Tyto látky mohou negativně ovlivnit nejen citlivou pokožku, ale i životní prostředí.

  • Ochrana pokožky: Omezení expozice škodlivým chemikáliím zabraňuje podráždění a alergiím.
  • Životní prostředí: Snížení používání agresivních chemikálií chrání vodní ekosystémy.
  • Bezpečnost oblečení: Šetrné složky zabraňují poškození látek a barv.

Tip od nás: K zajištění maximální šetrnosti k oblečení a pokožce doporučujeme prací papírky EcoHaus, které jsou bez fosfátů a chlóru, a nabízejí šetrné, ale efektivní praní.

4. Ekologické a přírodní alternativy


Ekologické a přírodní prací prostředky jsou ideální volbou pro ty, kteří hledají šetrné řešení pro praní oblečení. Tyto produkty obvykle obsahují složky rostlinného původu a jsou certifikovány za svou ekologickou udržitelnost.

  • Ekologická udržitelnost: Podporuje ochranu životního prostředí.
  • Šetrnost k pokožce: Přírodní složky jsou méně pravděpodobné, že vyvolají alergickou reakci.
  • Efektivní čištění: Přes své šetrné složení jsou tyto produkty účinné proti špíně.

Tip od nás: Pro doplnění ekologického praní vyzkoušej EcoHaus prací papírky, které jsou 100% rozložitelné a nabízejí čištění bez kompromisu.

5. Testování na malé části oblečení


Před plným nasazením nového pracího prostředku je doporučeno otestovat jeho účinky na malé části oblečení. Tento jednoduchý test ti umožní ověřit, zda produkt nevyvolává nežádoucí reakci na tvé pokožce.

  • Prevence alergických reakcí: Pomáhá identifikovat potenciální dráždivé složky.
  • Osobní bezpečnost: Zajišťuje, že nový produkt je bezpečný pro tvoji pokožku.
  • Důvěra v produkt: Umožňuje ti se cítit jistěji při jeho používání.

Tip od nás: Kombinace testování a používání EcoHaus pracích papírků ti může poskytnout klid a jistotu, že tvoje praní bude nejen čisté, ale také šetrné k pokožce i životnímu prostředí.

"Úspěšné uklízení neznamená jen zbavit se nepotřebných věcí, ale také vybudovat prostor, ve kterém cítíme radost a klid."

Marie Kondo

Závěr


Výběr správného pracího prostředku pro citlivou pokožku je nejenom o efektivním čištění, ale i o péči o naše zdraví a životní prostředí. Stejně jako pečlivý výběr potravin nebo kosmetiky, i výběr pracího prostředku by měl reflektovat naše hodnoty a přístup k přírodě. Produkty EcoHaus nám umožňují vstoupit do světa, kde je praní nejenom nutnou domácí činností, ale i projevem pečlivosti a zodpovědnosti vůči sobě i naší planetě.

Bezpečnost a šetrnost:  Vybrané metody a produkty pro citlivou pokožku zajišťují, že praní je nejen efektivní, ale také šetrné k naší pokožce a oblečení, minimalizují riziko alergických reakcí.

Ekologický přístup:  Důraz na používání ekologických a přírodních pracích prostředků podtrhuje naši snahu o minimalizaci dopadu na životní prostředí, což je ve shodě s rostoucím trendem udržitelnosti.

Inovativní řešení: EcoHaus prací papírky představují inovativní řešení praní, které spojuje všechny důležité aspekty - účinnost, šetrnost k pokožce i přírodě, a to vše v jednoduchém a praktickém formátu.

Pokud máš zájem o ekologické prací papírky nebo další udržitelné produkty pro tvůj domov, podívej se na naši nabídku v obchodě EcoHaus.

Autor: Petra Doubková

Petra Doubková, zakladatelka EcoHaus ve svých 23 letech vybudovala firmu od základů bez investorů. Její produkty, zaměřené na udržitelnost, si získaly důvěru tisíce zákazníků.

Přečíst více

Produkty zmíněné v tomto článku

Často kladené otázky od zákazníků

Jaký je příběh za značkou EcoHaus?

Petra Doubková založila EcoHaus ve svých 23 letech s vizí vytvořit ekologičtější a udržitelnější alternativu k běžným pracím prostředkům. Inspiraci našla během studia na Technické univerzitě v Liberci, kde se zrodil nápad na tento projekt. Firma byla vybudována od základů bez pomoci externích investorů, ale s podporou obyčejných lidí, kteří se rozhodli produkt předplatit prostřednictvím crowdfundingu. Díky svému závazku k ekologii a kvalitě si EcoHaus rychle získal přes 20 000 spokojených zákazníků a stal se příkladem úspěšného podnikání založeného na principech udržitelnosti.

Jaké hodnoty reprezentuje EcoHaus?

EcoHaus stojí na principech udržitelnosti, inovace a podpory komunity. Společnost se nejen snaží změnit svět k lepšímu prostřednictvím svých produktů, ale také aktivně podporuje ženy ve splnění jejich snů a pomáhá jim šetřit čas díky funkčním produktům.

Jaké produkty nabízí EcoHaus a jak přispívají k udržitelnosti?

EcoHaus nabízí širokou škálu pracích papírků, které jsou biologicky odbouratelné a vhodné pro lidi s citlivou pokožkou nebo atopickým ekzémem. Produkty jsou navrženy tak, aby minimalizovaly odpad a spotřebu plastů, což přispívá k ochraně naší planety.

Proč zvolit EcoHaus pro své praní?

Vybrat si EcoHaus pro tvé praní znamená podpořit českou značku s čistou vizí udržitelnosti a zároveň přispět k ochraně naší planety. Naše produkty jsou navrženy tak, aby byly účinné proti špíně, zároveň šetrné k tobě i přírodě. Nabízíme ti snadné řešení pro denní praní, které funguje skvěle i na cestách díky praktickému formátu našich pracích papírků. Tím, že se rozhodneš pro nás, stáváš se součástí komunity, která usiluje o pozitivní změnu.


V EcoHausu neustále pracujeme na tom, abychom ti nabídli ještě lepší služby. Nasloucháme tvým potřebám a na základě tvé zpětné vazby vylepšujeme stávající produkty a rozšiřujeme naši nabídku, abychom ti mohli nabídnout přesně to, co hledáš a potřebuješ. S námi jdeš ruku v ruce s inovacemi, které zlepšují každodenní život a současně chrání naši planetu.

V EcoHaus jde o víc než jen o praní. Je to o lásce k sobě, k přírodě a k naší planetě. Naše poslání je „ZMĚNIT SVĚT A ZLEPŠIT EKOLOGICKÝ DOPAD." Věříme, že každé praní s našimi papírky je krokem k lepšímu světu.


Proč nám můžete věřit:

  • Jsme na trhu již více než rok a během této doby jsme získali přes 20 000 spokojených zákazníků.
  • S hrdostí můžeme prohlásit, že EcoHaus byl vyhlášen jedním z TOP 5 nejudržitelnějších startupů v roce 2023. Toto ocenění jsme získali díky vaší podpoře a naší společné vášni pro udržitelnost.
  • Zvítězili jsme v prestižní startupové soutěži na Technické univerzitě v Liberci, což potvrzuje inovativnost a kvalitu našich produktů.
  • Díky našim pracím papírkům jsme dosáhli více než 1 500 000 vypraných praček, což přispívá k menší spotřebě plastů a ochraně životního prostředí.

Vyzkoušej naše testovací balení a přesvědč se na vlastní praní. S EcoHaus získáš čistotu, která je šetrná k tobě i k naší planetě.


#neplastuj s námi a staň se součástí změny!

Související čtení

Další čtení

Komentáře (0)

U tohoto článku nejsou žádné komentáře. Zanechte komentář jako první!

Napsat komentář