Odhaleno: 5 nejúčinnějších triků na odstraňování skvrn!

Odhaleno: 5 nejúčinnějších triků na odstraňování skvrn!

2. February 2024Petra Doubková

Máš taky vždy takový problém s odstraněním skvrn z tvého oblíbeného oblečení? Neboj, taky to známe, a tak ti dnes přinášíme 5 zaručených tipů, jak se skvrn zbavit jich efektivně a navíc i šetrně.

1. Citronová šťáva a slunce? Přírodní zázrak!


Nejjednodušší řešení bývá to nejlepší. A v tomto případě nám pomůže obyčejný citrón a sluníčko. Čerstvou citronovou šťávu nanes na skvrnu a následně nech prádlo uschnout na slunci. Citron totiž působí jako přírodní bělidlo a díky tomu, tě v podstatě bez námahy může skrvrn zbavit.


Role a výhody:

  • Přírodní bělidlo
  • Šetrné k tkanině
  • Bez chemických přísad

Tip od nás: Po aplikaci citronové šťávy a sušení na slunci doporučujeme vyprat oblečení s EcoHaus pracím papírkem, který zajistí dokonalou čistotu a svěžest bez zbytků šťávy.

Plusy:

  1. Přírodní bělidlo: Citronová šťáva působí jako přírodní bělidlo, což je šetrné k oblečení a životnímu prostředí.
  2. Šetrnost k tkanině: Tato metoda je méně agresivní než mnohé chemické bělidla, čímž chrání strukturu tkaniny.
  3. Ekologická a bezpečná: Bez použití chemických přísad, vhodná pro alergiky a citlivou pokožku.

Mínusy:

  1. Omezená účinnost: Nemusí být účinná na všechny typy skvrn nebo na velmi odolné skvrny.
  2. Potřeba slunečního svitu: Tato metoda vyžaduje přímé sluneční světlo, což může být nepraktické v zimních měsících nebo v oblastech s méně slunečnými dny.
  3. Možné změny barvy: Na některých látkách může citronová šťáva způsobit změny barvy nebo blednutí.

Náš výběr pro tebe: najdi svou ideální vůni

2. Pomocnice jedlá soda = univerzální řešení


Jedlá soda je prostě záchrana v mnoha situacích. A není tomu jinak ani u skvrn na oblečení. Smíchej jedlou pastu s vodou a vznikne ti pasta. Tu poté aplikuj přímo na skvrnu. Po několika hodinách oblečení vyklepej a hoď do pračky. A je to!


Role a výhody:

  • Bezpečně odstraňuje skvrny
  • Neobsahuje škodlivé chemikálie
  • Šetrná k životnímu prostředí

Tip od nás: Po aplikaci sody a opláchnutí nezapomeň na praní s EcoHaus pracím papírkem, který pomůže odstranit všechny zbytky sody a zanechá prádlo dokonale čisté a voňavé.

"Minimalismus není o tom mít méně, ale o tom mít více prostoru pro to, co je skutečně důležité."

Bea Johnson

3. Bílý ocet: nejen na salát


Bílý ocet není pomocníkem jen v kuchyni. Je také vynikající na odstraňování skvrn od potu a deodorantů. Před praním namoč skvrnu do octa a po vyprání bude oblečení jako nové!


Role a výhody:

  • Přírodní odstraňovač skvrn
  • Dezodoruje a osvěžuje tkaninu
  • Ekologický a cenově dostupný

Tip od nás: Po namočení skvrny do octa a opláchnutí je ideální použít EcoHaus prací papírek pro dokončení praní. Papírek zajistí, že vaše prádlo bude nejen bez skvrn, ale také svěží a hebké.

4. Mýdlové ořechy: ekologické a účinné


Že ještě neznáte mýdlové ořechy? Chyba! Mýdlové ořechy jsou skvělou alternativou k chemickým prostředkům. Stačí je vložit do sáčku a přidat do pračky ke špinavému prádlu. Jsou šetrné k pokožce a přírodě.


Role a výhody:

  • Přírodní čisticí prostředek
  • Hypoalergenní a biologicky odbouratelné
  • Šetrné k životnímu prostředí

Tip od nás: Pro maximální efektivitu a ekologické praní doporučujeme kombinovat mýdlové ořechy s EcoHaus pracím papírkem, který dodá vašemu prádlu neodolatelnou vůni a jemnost.

5. Alkohol: ne jen na večírek


Možná ji máte doma a ani nevíte co dovede - obyčejná vodka vám může pomoci odstranit skvrny od inkoustu či ovoce. Věděli jste to?


Role a výhody:

  • Efektivní odstraňovač skvrn: Alkohol, jako je vodka, je skvělý na rozpouštění některých druhů skvrn, zejména těch od inkoustu a ovoce.
  • Bezpečný pro většinu tkanin: Vodka je obvykle bezpečná pro použití na většině tkanin, což ji činí univerzálním řešením pro odstraňování skvrn.
  • Nezanechává zbytky: Na rozdíl od některých komerčních odstraňovačů skvrn, vodka se po použití odpaří a nezanechává zbytky na oblečení.

Tip od nás: Po použití alkoholu na skvrny je vhodné prádlo vyprat s EcoHaus pracím papírkem, který zaručí dokonalou čistotu a svěžest bez zbytků alkoholu.

"Úspěšné uklízení neznamená jen zbavit se nepotřebných věcí, ale také vybudovat prostor, ve kterém cítíme radost a klid."

Marie Kondo

Závěr


Ať už jde o přírodní metody odstraňování skvrn jako citronová šťáva a slunce, nebo o používání ekologických alternativ jako jsou mýdlové ořechy, každá z těchto metod nám připomíná důležitost šetrného přístupu k našemu prostředí. Stejně jako jóga je cestou k objevování hlubšího spojení mezi tělem, myslí a duchem, ekologické praní je cestou k harmonii s naší planetou. S produkty EcoHaus jsi vybaven/a pro cestu k udržitelnějšímu životnímu stylu, který chrání nejen tvé oblečení, ale i naši Zemi.


Shrnutí

Přírodní metody odstraňování skvrn: Článek představuje pět efektivních a šetrných metod, jak se zbavit skvrn, včetně použití citronové šťávy a slunce, jedlé sody, bílého octa, mýdlových ořechů a alkoholu.

Důraz na ekologii a udržitelnost: Každá metoda zdůrazňuje důležitost šetrného přístupu k životnímu prostředí a nabízí alternativu ke konvenčním čisticím prostředkům.

V článku jsou doporučeny prací papírky EcoHaus jako ideální doplněk k přírodním metodám odstraňování skvrn, podporující ekologický a udržitelný životní styl.

Pokud máš zájem o ekologické prací papírky nebo další udržitelné produkty pro tvůj domov, podívej se na naši nabídku v obchodě EcoHaus.

Autor: Petra Doubková

Petra Doubková, zakladatelka EcoHaus ve svých 23 letech vybudovala firmu od základů bez investorů. Její produkty, zaměřené na udržitelnost, si získaly důvěru tisíce zákazníků.

Přečíst více

Produkty zmíněné v tomto článku

Často kladené otázky od zákazníků

Jaký je příběh za značkou EcoHaus?

Petra Doubková založila EcoHaus ve svých 23 letech s vizí vytvořit ekologičtější a udržitelnější alternativu k běžným pracím prostředkům. Inspiraci našla během studia na Technické univerzitě v Liberci, kde se zrodil nápad na tento projekt. Firma byla vybudována od základů bez pomoci externích investorů, ale s podporou obyčejných lidí, kteří se rozhodli produkt předplatit prostřednictvím crowdfundingu. Díky svému závazku k ekologii a kvalitě si EcoHaus rychle získal přes 20 000 spokojených zákazníků a stal se příkladem úspěšného podnikání založeného na principech udržitelnosti.

Jaké hodnoty reprezentuje EcoHaus?

EcoHaus stojí na principech udržitelnosti, inovace a podpory komunity. Společnost se nejen snaží změnit svět k lepšímu prostřednictvím svých produktů, ale také aktivně podporuje ženy ve splnění jejich snů a pomáhá jim šetřit čas díky funkčním produktům.

Jaké produkty nabízí EcoHaus a jak přispívají k udržitelnosti?

EcoHaus nabízí širokou škálu pracích papírků, které jsou biologicky odbouratelné a vhodné pro lidi s citlivou pokožkou nebo atopickým ekzémem. Produkty jsou navrženy tak, aby minimalizovaly odpad a spotřebu plastů, což přispívá k ochraně naší planety.

Proč zvolit EcoHaus pro své praní?

Vybrat si EcoHaus pro tvé praní znamená podpořit českou značku s čistou vizí udržitelnosti a zároveň přispět k ochraně naší planety. Naše produkty jsou navrženy tak, aby byly účinné proti špíně, zároveň šetrné k tobě i přírodě. Nabízíme ti snadné řešení pro denní praní, které funguje skvěle i na cestách díky praktickému formátu našich pracích papírků. Tím, že se rozhodneš pro nás, stáváš se součástí komunity, která usiluje o pozitivní změnu.


V EcoHausu neustále pracujeme na tom, abychom ti nabídli ještě lepší služby. Nasloucháme tvým potřebám a na základě tvé zpětné vazby vylepšujeme stávající produkty a rozšiřujeme naši nabídku, abychom ti mohli nabídnout přesně to, co hledáš a potřebuješ. S námi jdeš ruku v ruce s inovacemi, které zlepšují každodenní život a současně chrání naši planetu.

V EcoHaus jde o víc než jen o praní. Je to o lásce k sobě, k přírodě a k naší planetě. Naše poslání je „ZMĚNIT SVĚT A ZLEPŠIT EKOLOGICKÝ DOPAD." Věříme, že každé praní s našimi papírky je krokem k lepšímu světu.


Proč nám můžete věřit:

  • Jsme na trhu již více než rok a během této doby jsme získali přes 20 000 spokojených zákazníků.
  • S hrdostí můžeme prohlásit, že EcoHaus byl vyhlášen jedním z TOP 5 nejudržitelnějších startupů v roce 2023. Toto ocenění jsme získali díky vaší podpoře a naší společné vášni pro udržitelnost.
  • Zvítězili jsme v prestižní startupové soutěži na Technické univerzitě v Liberci, což potvrzuje inovativnost a kvalitu našich produktů.
  • Díky našim pracím papírkům jsme dosáhli více než 1 500 000 vypraných praček, což přispívá k menší spotřebě plastů a ochraně životního prostředí.

Vyzkoušej naše testovací balení a přesvědč se na vlastní praní. S EcoHaus získáš čistotu, která je šetrná k tobě i k naší planetě.


#neplastuj s námi a staň se součástí změny!

Související čtení

Další čtení

Komentáře (0)

U tohoto článku nejsou žádné komentáře. Zanechte komentář jako první!

Napsat komentář