Neuvěřitelné: jak papírový kapesník v pračce může zničit tvé prádlo

Neuvěřitelné: jak papírový kapesník v pračce může zničit tvé prádlo

2. February 2024Petra Doubková

Zapomněla jsi někdy v kapse papírový kapesník a našla pak své prádlo plné bílých chuchvalců? Přečti si, jak se tomu vyhnout a co dělat, když už se to stane.

1. Papírový kapesník a pračka: Nebezpečná kombinace


Když zapomeneš v kapse papírový kapesník a hodíš oblečení do pračky, kapesník se rozpadne na malé kousky. Tyto kousky se pak přilepí na tvé prádlo a mohou i ucpat filtr pračky.

  • Udržení čistoty prádla: Bez bílých chuchvalců.
  • Plynulý chod pračky: Čistý filtr znamená efektivnější praní.
  • Úspora času: Vyhnout se ručnímu odstraňování chuchvalců.

Náš výběr pro tebe: najdi svou ideální vůni

2. Proč to škodí tvému prádlu


Ty bílé flíčky na černých kalhotech? Noční můra. A dostat je pryč není žádná legrace.

  • Estetický vzhled: Chceš, aby tvé prádlo vypadalo čistě, ne jak zasněžené krajiny.
  • Ochrana materiálu: Méně manipulace s oblečením znamená méně opotřebení.
  • Snadná údržba: Udržet prádlo čisté bez extra práce.

"Minimalismus není o tom mít méně, ale o tom mít více prostoru pro to, co je skutečně důležité."

Bea Johnson

3. Jak předejít problémům 


Než hodíš prádlo do pračky, udělej si kontrolu kapes. Je to jednoduchý krok, ale může ušetřit spoustu starostí.

  • Role a výhody:
    • Prevence: Lepší předejít než pak čistit bílé chuchvalce.
    • Udržení prádla v top stavu: Bez nechtěných překvapení.
    • Ochrana pračky: Udržuješ ji v dobrém technickém stavu.

4. Co dělat, když se to stane

 

Stalo se? Nezoufej. Vyčisti filtr a oblečení dej znovu do pračky. Na chuchvalce můžeš zkusit lepící váleček.

  • Role a výhody:
    • Čisté prádlo: Zbavíš se všech zbytků papírku.
    • Ochrana pračky: Udržuješ ji v bezproblémovém chodu.
    • Efektivita: Rychlá a snadná cesta k čistému prádlu.

5. Pravidelná údržba pračky Nezapomínej na svou pračku. Čistá a dobře udržovaná pračka znamená dlouhověkost tvého oblečení i pračky.

  • Role a výhody:
    • Dlouhodobá péče: Prodloužíš životnost prádla i pračky.
    • Efektivita praní: Lepší výsledky praní.
    • Prevence problémů: Méně technických závad.

EcoHaus tip: Chceš se vyhnout nejen bílým chuchvalcům, ale i zbytečným chemikáliím? Naše prací papírky jsou šetrné k tvému prádlu i k životnímu prostředí. Plus ušetříš spoustu místa v koupelně.

"Úspěšné uklízení neznamená jen zbavit se nepotřebných věcí, ale také vybudovat prostor, ve kterém cítíme radost a klid."

Marie Kondo

Závěr


Zapomenutý papírový kapesník v pračce může způsobit malou domácí katastrofu, ale s těmito tipy se jí snadno vyhneš. Nejenže udržíš své prádlo v perfektním stavu, ale také chráníš svou pračku před zbytečnou zátěží. A pamatuj, před praním vždy dvojkontrola kapes může ušetřit spoustu práce i nervů.

Před praním vždy zkontroluj kapsy:  Jednoduchým krokem, jako je kontrola kapes před praním, můžeš předejít nechtěným následkům, jako jsou bílé chuchvalce na prádle.

Používej správné prací prostředky a nastavení pračky:  Správný výběr pracího prostředku a použití jemného pracího cyklu na nízkých teplotách pomáhá chránit tvé prádlo a zároveň šetří energii.

Pravidelná údržba pračky je klíčem: Udržování pračky v čistotě a dobrém technickém stavu je základem pro dlouhověkost tvého oblečení i pračky.

Pokud máš zájem o ekologické prací papírky nebo další udržitelné produkty pro tvůj domov, podívej se na naši nabídku v obchodě EcoHaus.

Autor: Petra Doubková

Petra Doubková, zakladatelka EcoHaus ve svých 23 letech vybudovala firmu od základů bez investorů. Její produkty, zaměřené na udržitelnost, si získaly důvěru tisíce zákazníků.

Přečíst více

Produkty zmíněné v tomto článku

Často kladené otázky od zákazníků

Jaký je příběh za značkou EcoHaus?

Petra Doubková založila EcoHaus ve svých 23 letech s vizí vytvořit ekologičtější a udržitelnější alternativu k běžným pracím prostředkům. Inspiraci našla během studia na Technické univerzitě v Liberci, kde se zrodil nápad na tento projekt. Firma byla vybudována od základů bez pomoci externích investorů, ale s podporou obyčejných lidí, kteří se rozhodli produkt předplatit prostřednictvím crowdfundingu. Díky svému závazku k ekologii a kvalitě si EcoHaus rychle získal přes 20 000 spokojených zákazníků a stal se příkladem úspěšného podnikání založeného na principech udržitelnosti.

Jaké hodnoty reprezentuje EcoHaus?

EcoHaus stojí na principech udržitelnosti, inovace a podpory komunity. Společnost se nejen snaží změnit svět k lepšímu prostřednictvím svých produktů, ale také aktivně podporuje ženy ve splnění jejich snů a pomáhá jim šetřit čas díky funkčním produktům.

Jaké produkty nabízí EcoHaus a jak přispívají k udržitelnosti?

EcoHaus nabízí širokou škálu pracích papírků, které jsou biologicky odbouratelné a vhodné pro lidi s citlivou pokožkou nebo atopickým ekzémem. Produkty jsou navrženy tak, aby minimalizovaly odpad a spotřebu plastů, což přispívá k ochraně naší planety.

Proč zvolit EcoHaus pro své praní?

Vybrat si EcoHaus pro tvé praní znamená podpořit českou značku s čistou vizí udržitelnosti a zároveň přispět k ochraně naší planety. Naše produkty jsou navrženy tak, aby byly účinné proti špíně, zároveň šetrné k tobě i přírodě. Nabízíme ti snadné řešení pro denní praní, které funguje skvěle i na cestách díky praktickému formátu našich pracích papírků. Tím, že se rozhodneš pro nás, stáváš se součástí komunity, která usiluje o pozitivní změnu.


V EcoHausu neustále pracujeme na tom, abychom ti nabídli ještě lepší služby. Nasloucháme tvým potřebám a na základě tvé zpětné vazby vylepšujeme stávající produkty a rozšiřujeme naši nabídku, abychom ti mohli nabídnout přesně to, co hledáš a potřebuješ. S námi jdeš ruku v ruce s inovacemi, které zlepšují každodenní život a současně chrání naši planetu.

V EcoHaus jde o víc než jen o praní. Je to o lásce k sobě, k přírodě a k naší planetě. Naše poslání je „ZMĚNIT SVĚT A ZLEPŠIT EKOLOGICKÝ DOPAD." Věříme, že každé praní s našimi papírky je krokem k lepšímu světu.


Proč nám můžete věřit:

  • Jsme na trhu již více než rok a během této doby jsme získali přes 20 000 spokojených zákazníků.
  • S hrdostí můžeme prohlásit, že EcoHaus byl vyhlášen jedním z TOP 5 nejudržitelnějších startupů v roce 2023. Toto ocenění jsme získali díky vaší podpoře a naší společné vášni pro udržitelnost.
  • Zvítězili jsme v prestižní startupové soutěži na Technické univerzitě v Liberci, což potvrzuje inovativnost a kvalitu našich produktů.
  • Díky našim pracím papírkům jsme dosáhli více než 1 500 000 vypraných praček, což přispívá k menší spotřebě plastů a ochraně životního prostředí.

Vyzkoušej naše testovací balení a přesvědč se na vlastní praní. S EcoHaus získáš čistotu, která je šetrná k tobě i k naší planetě.


#neplastuj s námi a staň se součástí změny!

Související čtení

Další čtení

Komentáře (0)

U tohoto článku nejsou žádné komentáře. Zanechte komentář jako první!

Napsat komentář