Expertní rady, jak udržet barvy prádla živé a svěží

Expertní rady, jak udržet barvy prádla živé a svěží

2. February 2024Petra Doubková

Každý z nás si přeje, aby jeho oblíbené barevné oblečení zůstalo co nejdéle krásné a zářivé, jakoby bylo stále nové. Existuje několik osvědčených metod, jak barvám vašeho prádla prodloužit životnost a zachovat jejich intenzitu i po mnoha praních.

1. Používej prací prostředky pro barevné prádlo


Klíčem k zachování živých barev je správný výběr pracího prostředku.

  • Ochrana barev: Speciálně formulované prostředky zabraňují vyblednutí a udržují barvy jasné.
  • Prodloužení životnosti oblečení: Pomáhá zachovat původní vzhled oblečení na delší dobu.

Tip od EcoHaus:  Vyzkoušej naše EcoHaus prací papírky, které jsou navrženy tak, aby byly multifunkční a na všechny druhy barev. Od teď ti stačí jedny prací papírky na všechny druhy barev.


Náš výběr pro tebe: najdi svou ideální vůni

2. Praní na nižších teplotách


Nižší teploty pomáhají ochránit barvy a ušetřit energii.

  • Energetická efektivita: Ušetří energii potřebnou pro ohřev vody.
  • Ochrana barev: Zabraňuje blednutí barev způsobené vysokými teplotami.
  • Prodloužení životnosti oblečení: Pomáhá zachovat strukturu tkanin.

Tip od EcoHaus: Naše prací papírky jsou efektivní i při nízkých teplotách, což umožňuje udržet barvy vašeho prádla syté a svěží.

"Minimalismus není o tom mít méně, ale o tom mít více prostoru pro to, co je skutečně důležité."

Bea Johnson

3. Opatrně s aviváží


Aviváž může ovlivnit jak měkkost, tak i vůni prádla, ale je důležité ji používat rozumně, zejména u barevného prádla.


  • Zachování živosti barev: Správné dávkování aviváže pomáhá udržet barvy oblečení syté.
  • Omezení rizika poškození: Nadměrné použití aviváže může oblečení zatěžovat a postupně měnit jeho texturu a barvu.
  • Úspora produktu: Efektivní použití aviváže přináší ekonomickou úsporu a zároveň šetří životní prostředí.

Tip od EcoHaus: Když potřebujete, aby vaše prádlo bylo měkké a příjemné na dotek, zvažte použití našich pracích papírků EcoHaus. Díky jejich složení jsou šetrné nejen k vaší pokožce, ale i k barvám vašeho oblečení. Aviváž pak můžete používat minimálně nebo vybrat ekologickou variantu, která je šetrná jak k prádlu, tak k přírodě.

4. Sušení prádla mimo přímé sluneční světlo


UV záření může barvy během sušení na slunci blednout.


  • Ochrana před UV zářením: Pomáhá zachovat intenzitu a životnost barev.
  • Dlouhodobá svěžest barev: Zajišťuje, že barvy zůstanou živé déle.
  • Přirozené sušení: Šetří energii a prodlužuje životnost oblečení.

Tip od EcoHaus: Sušení vašeho oblečení ve stínu nebo v interiéru je ideální volbou pro zachování barev, stejně jako používání našich šetrných pracích papírků.

5. Obrácení prádla naruby při praní


Obrácení prádla naruby před vložením do pračky je jednoduchý, ale účinný způsob, jak chránit barvy a povrch tkaniny před otěrem a opotřebením během praní.


  • Ochrana barev: Obrácením prádla naruby minimalizujete přímý kontakt barevných povrchů s bubnem pračky a dalším oblečením, což pomáhá chránit barvy před vyblednutím.
  • Prodloužení životnosti oblečení: Tímto způsobem také chráníte látku před nadměrným otěrem, což prodlužuje životnost vašeho oblečení.
  • Efektivnější čištění: Obrácené prádlo umožňuje lepší působení pracího prostředku na znečištěná místa, zejména u oblečení s mnoha aplikacemi nebo dekoracemi.

Tip od EcoHaus: Aby bylo vaše praní co nejšetrnější k barvám a zároveň efektivní, doporučujeme použít naše ekologické prací papírky EcoHaus. Nejenže šetří barvy a tkaniny, ale také jsou šetrné k životnímu prostředí a bezpečné pro vaši pokožku. Obrácením prádla naruby a použitím našich papírků získáte dvojitou ochranu pro své barevné prádlo.

"Úspěšné uklízení neznamená jen zbavit se nepotřebných věcí, ale také vybudovat prostor, ve kterém cítíme radost a klid."

Marie Kondo

Závěr


Udržení živých a svěžích barev prádla nevyžaduje složité postupy, stačí dodržovat několik základních pravidel. Volba správných pracích prostředků, šetrné praní a sušení, a jednoduché triky jako obrácení prádla naruby mohou výrazně prodloužit životnost vašeho oblíbeného oblečení a udržet barvy jako nové. Produkty EcoHaus přinášejí do tohoto procesu nejen ekologický rozměr, ale i jistotu, že vaše prádlo je v dobrých rukách.

Volba pracích prostředků:  Speciálně formulované produkty pro barevné prádlo, jako jsou prací papírky EcoHaus, chrání barvy před vyblednutím a jsou šetrné k životnímu prostředí.

Šetrné praní a sušení:  Praní na nižších teplotách, plné náklady pračky, používání ekonomických programů a sušení prádla mimo přímé sluneční světlo pomáhají udržet barvy prádla živé.

Opatření k ochraně tkaniny: Obrácení prádla naruby před praním chrání barvy a tkaninu před otěrem, což prodlužuje životnost oblečení a udržuje jeho barvy svěží.

Pokud máš zájem o ekologické prací papírky nebo další udržitelné produkty pro tvůj domov, podívej se na naši nabídku v obchodě EcoHaus.

Autor: Petra Doubková

Petra Doubková, zakladatelka EcoHaus ve svých 23 letech vybudovala firmu od základů bez investorů. Její produkty, zaměřené na udržitelnost, si získaly důvěru tisíce zákazníků.

Přečíst více

Produkty zmíněné v tomto článku

Často kladené otázky od zákazníků

Jaký je příběh za značkou EcoHaus?

Petra Doubková založila EcoHaus ve svých 23 letech s vizí vytvořit ekologičtější a udržitelnější alternativu k běžným pracím prostředkům. Inspiraci našla během studia na Technické univerzitě v Liberci, kde se zrodil nápad na tento projekt. Firma byla vybudována od základů bez pomoci externích investorů, ale s podporou obyčejných lidí, kteří se rozhodli produkt předplatit prostřednictvím crowdfundingu. Díky svému závazku k ekologii a kvalitě si EcoHaus rychle získal přes 20 000 spokojených zákazníků a stal se příkladem úspěšného podnikání založeného na principech udržitelnosti.

Jaké hodnoty reprezentuje EcoHaus?

EcoHaus stojí na principech udržitelnosti, inovace a podpory komunity. Společnost se nejen snaží změnit svět k lepšímu prostřednictvím svých produktů, ale také aktivně podporuje ženy ve splnění jejich snů a pomáhá jim šetřit čas díky funkčním produktům.

Jaké produkty nabízí EcoHaus a jak přispívají k udržitelnosti?

EcoHaus nabízí širokou škálu pracích papírků, které jsou biologicky odbouratelné a vhodné pro lidi s citlivou pokožkou nebo atopickým ekzémem. Produkty jsou navrženy tak, aby minimalizovaly odpad a spotřebu plastů, což přispívá k ochraně naší planety.

Proč zvolit EcoHaus pro své praní?

Vybrat si EcoHaus pro tvé praní znamená podpořit českou značku s čistou vizí udržitelnosti a zároveň přispět k ochraně naší planety. Naše produkty jsou navrženy tak, aby byly účinné proti špíně, zároveň šetrné k tobě i přírodě. Nabízíme ti snadné řešení pro denní praní, které funguje skvěle i na cestách díky praktickému formátu našich pracích papírků. Tím, že se rozhodneš pro nás, stáváš se součástí komunity, která usiluje o pozitivní změnu.


V EcoHausu neustále pracujeme na tom, abychom ti nabídli ještě lepší služby. Nasloucháme tvým potřebám a na základě tvé zpětné vazby vylepšujeme stávající produkty a rozšiřujeme naši nabídku, abychom ti mohli nabídnout přesně to, co hledáš a potřebuješ. S námi jdeš ruku v ruce s inovacemi, které zlepšují každodenní život a současně chrání naši planetu.

V EcoHaus jde o víc než jen o praní. Je to o lásce k sobě, k přírodě a k naší planetě. Naše poslání je „ZMĚNIT SVĚT A ZLEPŠIT EKOLOGICKÝ DOPAD." Věříme, že každé praní s našimi papírky je krokem k lepšímu světu.


Proč nám můžete věřit:

  • Jsme na trhu již více než rok a během této doby jsme získali přes 20 000 spokojených zákazníků.
  • S hrdostí můžeme prohlásit, že EcoHaus byl vyhlášen jedním z TOP 5 nejudržitelnějších startupů v roce 2023. Toto ocenění jsme získali díky vaší podpoře a naší společné vášni pro udržitelnost.
  • Zvítězili jsme v prestižní startupové soutěži na Technické univerzitě v Liberci, což potvrzuje inovativnost a kvalitu našich produktů.
  • Díky našim pracím papírkům jsme dosáhli více než 1 500 000 vypraných praček, což přispívá k menší spotřebě plastů a ochraně životního prostředí.

Vyzkoušej naše testovací balení a přesvědč se na vlastní praní. S EcoHaus získáš čistotu, která je šetrná k tobě i k naší planetě.


#neplastuj s námi a staň se součástí změny!

Související čtení

Další čtení

Komentáře (0)

U tohoto článku nejsou žádné komentáře. Zanechte komentář jako první!

Napsat komentář